Tlf. 911 16 989

Få hjelp av våre profesjonelle rådgivere
profile-cover-generic-05

Et fascinerende og lærerikt innblikk i fysikkens spektakulære verden

Veronica Danielsen foredrag

Veronica Danielsen

Fysiker, forfatter og nordlysnerd. Veronica Danielsen, også kjent som ViteVero, er en vitenskapsformidler som byr på imponerende eksperimenter mens hun forklarer naturvitenskap enkelt og engasjerende

Forespør enkelt om pris og dato
Uforpliktende forespørsel på Veronica Danielsen

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
About icon

Om Veronica

Lecture icon

Foredrag

References icon

Referanser

Books icon

Bøker

Forespør enkelt om pris og dato

Veronica Danielsen er en dyktig og kreativ vitenskapsformidler som ofte dukker opp på TV-skjermen. Hun har blant annet opptrådt som nordlysekspert i NRKs Supernytt og andre nyhetssendinger for voksne, gjestet både Lindmo og God Morgen Norge og deltatt i Norske Talenter.

Et foredrag med Veronica Danielsen gir deg:

  • Et vitenskapens trylleshow der naturens tøffeste triks avsløres
  • Førbløffende kunnskap om naturvitenskapelige fenomener
  • Feelgood underholdning som passer for hele familien

Til daglig jobber Veronica som formidler og vitenshowartist ved Vitensenteret i Sogn og Fjordane. Ved hjelp av storslåtte eksperimenter inspirerer hun alt fra barnehagebarn til studenter og pensjonistgrupper til å engasjere seg i vitenskap.

Veronica har også lang erfaring med skriftlig vitenskapsformidling. I 2023 gav hun ut boka “Nordlyset” som fikk terningkast 5 i Dagbladet. Hun har skrevet en rekke artikler i Store norske leksikon og er fagansvarlig for fysikk i Lille norske leksikon. I tillegg jobber hun frilans som vitenskapsjournalist og har blant annet skrevet for “Teknisk Ukeblad”, “Astronomi” og Forskningsrådets barneblad “Nysgjerrigper”. 

Veronica Danielsen er også en ivrig podcast-formidler. Hun har blant annet skrevet sin egen episode av NRK-podcasten Burde vært pensum, nemlig “Det farlige nordlyset”. I tillegg har hun gjestet podcaster som blant annet Jøss Interrobang, Dekodet, Rekk opp Hånda og Astronomipodden.

Veronica Danielsen har mastergrad i fysikkdidaktikk fra Universitetet i Oslo. Hun har også studert nordlysfysikk på ved Universitetssenteret på Svalbard.

Veronica Danielsens foredrag kan holdes på norsk og engelsk

Vis foredrag med Veronica Danielsen
Veronica Danielsn tilbyr

ViteVeros VitenWowShow

Vil du se heftige eksperimenter, røyk og eksplosjoner samtidig som du lærer noe? Som ViteVero reiser Veronica rundt og holder vitenshow på skoler, i barnehager og på ulike arrangementer.

Et vitenshow er en salig blanding av teater, humor, læring og spektakulære triks. Men i motsetning til tryllekunstnere, avslører hun alle triksene mine. Noen av dem vil du enkelt kunne prøve ut hjemme etter showet. Vitenshowet kan tilpasses ditt arrangement både når det gjelder tema, målgruppe og varighet. Det er også mulig å kombinere et vitenshow med en eksperimentaktivitet som for eksempel slimverksted eller rakettverksted.

Veronica Danielsen foredrag

Aurora Borealis, menneskene, mytene og vitenskapen

Dette foredraget er en gavepakke til alle som er nysgjerrige på nordlys. Her kan du høre om alt fra hva nordlys egentlig er til hvordan det påvirker deg i hverdagen og hva mennesker fra ulike kulturer har tenkt om nordlyset opp gjennom historien. Du får også høre om nordlyset på andre planeter og hvordan nordlyset påvirker dyr.

Foredraget er for voksne, men kan passe helt ned til ungdomstrinnet.

Referanser

Takk for et strålende foredrag! Kjempegøy med arrangementer hvor alt sitter som et skudd. Utrolig fint med så mange hyggelige tilbakemeldinger fra publikum etter foredraget🌞 Foredraget bar preg av en unik formidlingsglede og evne til å forklare avanserte ting på en underholdende, humoristisk og engasjerende måte! Veronica Danielsen er en super formidler med veldig god kontakt med publikum. Det var fascinerende, lærerikt og moro å høre om nordlyset!

Martine Aabo

Revetal bibliotek

Nordlyset - aurora borealis, menneskene, mytene og vitenskapen

En fysikers kjærlighetserklæring til det spektakulære nordlyset.

Når fargene danser på himmelen, virker det nesten som magi. Det er likke rart at det har fått menneskene til å undre seg gjennom historien. I dag øker interessen for nordlys, samtidig som at ny teknologi varsler nordlys og analyserer magnetismen i atmosfæren. Alle tegn tyder på at vi vil se mye nordlys i årene som kommer. Sola går inn i en aktiv fase, og vil få himmelen til å lyse opp i grønt, rosa, blått og rødt til undring og begeistring for oss som står under det.

Nordlyset er noe av det vakreste Norge har å by på, og Norge er det beste stedet å se nordlyset. Med litt hjelp fra denne boka blir det lettere å finne nordlyset på egenhånd. I tillegg lærer vi hva nordlyset er, og hva det kan fortelle om verden her nede på jorda.

Folk flest ser verken atomer eller for den saks skyld galaksehoper i hverdagen, men nordlyset kan alle se. Fargene og formen på nordlyset forteller en historie om hva det er som skjer over hodene våre. Med denne boka kan du kikke opp mot himmelen og vite hva som danner nordlyset akkurat denne kvelden. I tillegg vil du lære hvordan nordlyset påvirker oss og teknologien vår, hvordan hvordan dyrene oppfatter det – og til og med hva som skjer når det er nordlys på andre planeter.

Nordlyset
 er en fengslende fortelling om et av våre aller mest mytiske naturfenomener.
Veronica Danielsen er fysiker, vitenskapsformidler og en skikkelig nordlysnerd. Hun elsker å lære nye ting og å dele det hun har lært med andre, blant annet gjennom vitenshow og i arbeidet som leksikonforfatter. Nordlyset er hennes første bok.

Les mer/kjøp her
Uforpliktende forespørsel på Veronica Danielsen

Send oss enkelt en forespørsel. Du får lynraskt svar på for eksempel pris og dato.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Eller ring til oss på

Tlf: 911 16 989

Foredragsemner med Veronica Danielsen