Selv som ungdom har Emma følt mye på ensomhet – spesielt den ensomheten bak skjermen. Unge i dag vokser opp i en mye mer digitalisert verden, der mye av hverdagen deres skjer bak skjermen. Emma er selv vokst opp med mobilen i hånden og har brukt mye av ungdomstiden på sosiale medier, og hun deler nå åpent og ærlig om hvordan det har påvirket henne – på godt og vondt.
Da Emma var russ i 2022 fikk hun mye oppmerksomhet fordi hun turte å sette ord på ekskluderingen og utestengingen hun selv opplevde, og lagde en åpen russegruppe for alle med inkludering i fokus. Emma fikk pris fra Nobels Fredssenter og deltok i debatten på NRK i april 2022 som 19 åring. Beskrivelsen for tildelingen av prisen fra Nobels Fredssenter var “Emma er en rollemodell når det kommer til dialogprinsipper som “Inviter alle med” og “Snakk om det som er vanskelig” […] Dette er modig gjort blant jevnaldrende som ikke alltid tør å heve stemmen i frykt for å skille seg ut.”
Emma er opptatt av å forebygge utenforskap, og brenner for inkludering, spesielt blant barn og unge. Hun har nå satt sammen foredraget hun selv hadde trengt å høre som ungdom. Av tilbakemeldinger fra elever og lærere, ser vi at budskapet når inn på en helt annen måte når en ung person som nettopp har stått i disse tingene selv, snakker om egen erfaring og kommer med konkrete råd og tips til de hun snakker til.
Emma Ingebrigtsen jobber nå som foredragsholder, skribent og mentaltrener.
Emma Ingebrigtsens foredrag kan holdes på norsk og engelsk