Sofie Frøysaa er utdannet grunnskolelærer, jobber som standup-komiker og programleder, og er en stødig foredragsholder for temaene hun brenner for: Mental helse, likestilling og skole.
I tillegg til å være standup-komiker, programleder og foredragsholder, har Sofie utgitt bøkene "Jenteloven –
feministisk førstehjelp" (2018), skrevet sammen med Ulrikke Falch, og "Alt bra? – en mors og datters historie om ufrivillig skolefravær, psykisk sykdom og det å være pårørende" (2023), skrevet sammen med moren Ellen Frøysaa.
Sofie er en drivende god formidler. For de som har sett henne opptre live, er det ingen tvil om at hun hører hjemme på en scene. Hun har en genuin tilstedeværelse, er varm og inkluderende – samtidig som hun er uredd og usedvanlig kjapp i replikken.
Sofie er sjeldent god på infotainment, altså kunnskapsformidling blandet med humor. Hun har for lengst markert seg som et stort humortalent i standup-bransjen, og viser hvordan komedie kan gjøres både smart og veldig morsomt. Sofie har turnert Norge rundt med soloshowet Ambisiøs og deprimert, som handler om å vokse opp i Bibelbeltet med to mødre når man har Tourettes syndrom. Hun er et forbilde for kvinner som kommer etter henne, og har to ganger blitt nominert til Stå Opp-prisen.
Sofie er også en erfaren konferansier og samtaleleder. Hun har skapt konseptet Tabukveld, et panelsamtale-format hvor hun sammen med psykolog og TV-profil Benjamin Silseth inviterer spennende gjester for å prate om tabubelagte og underkommuniserte tema. Tabukveld hadde fulle hus på Kulturhuset i Oslo i flere år. Nå er konseptet tilgjengelig for studenter og jobbmarkedet – og kan også bookes her.
Sofie har vært programleder for flere podkaster, blant annet Terapi, Tabuprat, Unnskyld, Sofie kupper Norge
og Sofies grønne skifte – de to sistnevnte i samarbeid med Universitetet i Oslo. Hun har også vært med i en rekke TV-programmer, slik som Latterlig politikk, 24 stjerners julekalender, Kjendis-VM, True Klein og Alle mot alle.
Sist, men ikke minst er Frøysaa en tydelig stemme i samfunnsdebatten. Helt fra hun var tenåring har hun brukt stemmen sin i det offentlige ordskiftet, særlig når det gjelder mental helse, likestilling, Pride og utdanningspolitikk.